Web-suunnittelu & kiinnostava koulutus

Web-suunnittelu & kiinnostava koulutus

Web-suunnittelu: työkaluja ja menetelmiä web designerille

Mikäli Web-suunnittelu kiinnostaa, kannattaa tutustua Turun kristillisen opiston web designer-koulutuskokonaisuuteen. Opiston monipuolinen setti web-suunnittelussa tarvittavasta osaamisesta saattaa kannustaa sinuakin opiskelemaan lisää tai virkistämään jo hankittuja taitoja: ”Turun kristillisen opiston jatkokoulutus antaa monipuoliset eväät Web designerin työssä toimiville tai siitä kiinnostuneille. Koulutuksen avulla pystyy vahvistamaan omaa jo olemassa olevaa osaamista ja innostumaan uusien osaamisalueiden valloittamisesta.

Web-suunnittelu 20 opintoviikon paketissa

17 kiinnostavasta kurssista koostuva Web designer-koulutuskokonaisuus kattaa laajasti alalla vaadittavaa asiantuntemusta. Monipuolinen kurssitarjonta tuo jokaiselle opiskelijalle taatusti jotain uutta aikaisemmasta koulutustaustasta riippumatta. Tästä ja Turun kristillisen opiston muista koulutuksista löydät tarkempaa tietoa opiston omilta verkkosivuilta: turunkristillinenopisto.fi »


Web designer koulutuskokonaisuus 2017:

 1. OPINTOJEN SISÄLTÖ JA MONIMUOTO-OPISKELUN TYÖMENETELMÄT (0,2 ov)
 2. KÄSIKIRJOITTAMINEN (2 ov). Verkkopalveluprojektin kokonaisuunnittelu harjoituksineen.
  Aihetta hyödynnetty tämän sivuston käsikirjoituksessa »
 3. PROJEKTINHALLINTA (2 ov). Verkkosivuprojektin suunnittelu tiimityönä.
 4. VISUAALINEN SUUNNITTELU (0,3 ov) Graafisen suunnittelun, väriopin ja typografian kurssi.
  Aihetta hyödynnetty mm. kun sivustolle luotiin visuaalinen ilme »
 5. ASIAKASKOKEMUS (2 ov). Verkkosivujen käytettävyyteen perehtyminen. Tutustu arvontuottoon  »
 6. KUVANKÄSITTELY, MUOKKAUS sekä ANIMAATIO (0,5 ov) Adobe Photoshopia käyttäen.
 7. WORDPRESS (1,5 ov) Kurssi sisältää portfoliosivuston suunnittelun ja toteutuksen. Kurssin tehtävät löytyy sivuilta verkkosivuston suunnittelu » ja asiakaskokemuksen suunnittelu »
 8. ÄÄNENKÄSITTELY (0,5 o ). Äänen tallentaminen, digitalisointi ja muokkaaminen. Katso miten eteni äänenkäytön kurssi »
 9. OPTIMOINTI (1,5 ov). Hakukoneoptimointi teknisestä ja markkinoinnin näkökulmasta. Tutustu verkkosivun hakukoneoptimointiin »
 10. TESTAUS (2 ov). Testauksen roolin ymmärtäminen verkkosivujen sunnittelussa. Perehdy verkkosivun testaukseen »
 11. MATERIAALIN TUOTTAMINEN ERI MEDIOIHIN (0,5 ov). Adoben eri ohjelmistot ja niiden yhteiskäyttö.
 12. YRITTÄJYYS (2 ov). Yksinkertaisen liiketoimintasuunnitelman laatiminen: Marjutus sai hahmotelman liikeideasta ja alustavan liiketoimintasuunnitelman toiminimeä silmällä pitäen.
 13. VIDEOKUVAUS JA EDITOINTI (1,5 ov). Tiivis videokuvauspäivä Hansa-korttelissa » ja materiaalin editointi Adoben Premier Pro CC:lla.
 14. PALVELINTILAN HANKKIMINEN JA KÄYTTÖÖNOTTO (0,2 ov). Eri palvelinvaihtoehtojen ominaisuudet ja valintakriteerien määrittely. Tältä pohjalta sivusto onkin siirtynyt vuoden 2018 alussa alkuperäiseltä aavikko.webdesignerit.info -sivustolta nykyisen marjutus.info alle.
 15. HYVÄN ESITYKSEN PITÄMINEN JA TEKEMINEN (1 ov). Esitys omasta opiskeluvuodesta: Tutustu Prezi-esitykseen »
 16. FRAMEWORKS (2 ov). Sivuston luonti jointswp.com » pohjalta ilman valmista teemaa tuotti mielenkiintoisia haasteita ja kypsytti ajatuksia kehysten käyttöön.
 17. AMMATTIMAINEN KUVANKÄSITTELY (0,3 ov) Vanha photoshoppaaja innostui Lightroomin » näppärästä käyttöliittymästä. Eikä siinä tietenkään kaikki.

Summaus Turun kristillisen opiston web-suunnittelun opinnoista 2017

Tammikuussa 2017 alkaneeseen web-suunnittelun koulutuskokonaisuuteen haettiin hakumenettelyn kautta joulukuussa 2016. Vuoden 2017 opiskelujakso oli olemassa olevaa ammattitaitoa vahvistava jatkokoulutus ei edellisvuosien tapaan tutkintoon valmistava.

Opintovuoden alku painottui sivustoprojektin suunnitteluun ja siinä vaadittaviin taitoihin. Kevään edetessä opintokokonaisuus keskittyi sivuston luontiin ja aikaisemmilta kursseilta saatujen taitojen hyödyntämiseen. Syksyllä ehdimme suunnittelutyön ohella tutustua myös ammatin vaatimaan käytännön osaamiseen, kurkistaa selainpuolelta palvelinpuolelle ja innostua videokuvaamisesta.

Kuten kaikki leikkiin ryhtyneet tietävät, opiskelu työn ohessa voi aika ajoin tuntua työläältä. Web-suunnittelu on teemana kuitenkin niin laaja ja antoista, että se koukuttaa kalkkiviivoille asti. Jokaisella projektilla on loppujen lopuksi alkunsa ja loppunsa, ja lopussahan kiitos seisoo. Joulukuussa 2017 kasassa oli kaikki 20 opintoviikkoa ja inspiroiva vuosi web-suunnittelun opintojen parissa.